Coaching op haptonomische basis


Je lichaam en je gevoel leveren belangrijke informatie voor je persoonlijke ontwikkeling. Met coaching op haptonomische basis krijgen we die informatie boven tafel. Via gesprekken en ervaringsoefeningen krijg je antwoord op dieper liggende vragen op het gebied van werk en relaties. Door het inzicht in je talenten, valkuilen en kracht in te zetten in een bewustwording- en veranderingsproces, kun je keuzes maken en verval je minder snel in oude patronen.

Thema’s kunnen zijn

  • Omgaan met stress en druk
  • Ontdekken van je drijfveren en kwaliteiten
  • Samenwerken
  • Omgaan met verandering op werkgebied of ontslag

Je lichaam als coach


Coaching op haptonomische basis richt zich niet op je denken. De gevoelsbeleving is de ingang. Het aanspreken op belevingsniveau maakt dat je op een andere wijze ervaring opdoet en ‘weet’ opbouwt. Door gesprekken en ervaringsoefeningen krijg je antwoord op dieper liggende vragen.


Coach jezelf


Bij aanvang komen we samen tot een helder doel waaraan jij wilt werken of waarin jij je wilt ontwikkelen. Dit maakt jouw proces uniek en op jouw lijf geschreven. Daarna gaan we met gesprekken, aanraking en bijvoorbeeld positiebepalen aan de gang. Je krijgt helder wat je onderliggende overtuigingen, denk- en gedragspatronen zijn. En hoe die je ambities, je omgang met anderen en jezelf beïnvloeden. Zo krijg je zicht op wat voor jou goed voelt en zinvol is. En dat vergroot je zelfvertrouwen en verbetert het contact met anderen.


Wanneer coaching op haptonomische basis?


Coaching op haptonomische basis is er voor iedereen die zich vanuit het gevoel wil verbeteren op een of meerdere gebieden. Het is bedoeld voor mensen die zich willen ontwikkelen vanuit authenticiteit. Belemmeren je (acute) klachten je in je functioneren, dan is haptotherapie wellicht een betere keuze.


Tarieven en vergoeding


Voor ondernemers en ZZP’ers is het mogelijk de kosten op te voeren als ondernemerskosten. Daarnaast zijn werkgevers vaak bereid een coachingstraject geheel of gedeeltelijk te vergoeden. Neem vooraf contact op met je werkgever om de mogelijkheden te bespreken. De kosten zijn € 105,- per sessie van 60 minuten, inclusief 21% BTW). Voorafgaand aan het traject plannen we evaluatiemomenten in en bekijken we in hoeverre het doel behaald is en wat er nog nodig is (hoeveel sessies en in welke frequentie).

 

 

Wil je verder werken aan jezelf?

Bel me op 06 - 1265 8878 voor een eerste kennismaking.

Of lees eerst de ervaringen van anderen.