Haptotherapie


De essentie van de haptotherapie is om je (weer) bewust te laten worden van je aangeboren vermogens om je te kunnen openen voor bevestigend contact. Een mens kan zichzelf zijn wanneer hij durft te voelen, daar uitdrukking aan kan geven en daar zoveel vertrouwen in heeft ontwikkeld dat hij ernaar leeft.

 

Haptotherapie is een therapie ontwikkeld op basis van de haptonomische principes. Bij haptotherapie is aanraking de sleutel tot je gevoel. Het brengt je in contact met de gevoelens die in je lichaam zijn opgeslagen en laat je blokkades voelen. Haptotherapie laat je letterlijk aan den lijve ervaren wat je gevoel, spierspanning, weerstand of patroon is.


Voel je beter


Aanraking in figuurlijke of letterlijke zin (op de behandelbank) is binnen de haptotherapie erg belangrijk. Aanraking activeert het lichaamsbesef en daarmee het zelfbeeld. We laten het denken even voor wat het is, en hebben op gevoelsmatig niveau contact. Je wordt letterlijk geraakt. In die positieve en vertrouwde sfeer kun je makkelijker in contact met jezelf zijn.


Van aanraking naar ontwikkeling


Je kunt zachter zijn voor jezelf en dat geeft flexibiliteit. Deze flexibiliteit biedt ruimte waarin je letterlijk en figuurlijk vrijer kunt bewegen. Zo kan er een nieuwe balans tussen denken en voelen ontstaan. Zo werken we samen aan jouw ontwikkeling.


Tarieven en vergoeding


Kijk hier voor de actuele tarieven voor haptotherapie en de mogelijkheden voor vergoeding via je zorgverzekering.

 

Wil je veilig op zoek naar je gevoel? En is Amersfoort voor jou een goede plek?‚Äč

Bel me voor een afspraak voor een eerste kennismaking: 06 - 1265 8878